Leer Leeft

Unieke stoere leren tassen op ambachtelijke wijze ontworpen en gemaakt in Nederland

Leer leeft

 

Werken met leer is bijzonder. Leer is een natuurproduct. Het is de huid van een dier. Het leven van het dier heeft zijn sporen blijvend achtergelaten in de huid. Dit zie je aan de littekens in het leer. Dit zijn geen materiaalfouten, maar zichtbare levenservaringen die het dier letterlijk getekend hebben. Het leer verdient het om met zorg en respect behandeld en verwerkt te worden.

Leer heeft een heerlijke geur, een speciaal gevoel, mooie kleuren en doorleefde structuren. Dit geeft authenticiteit aan je tas.

Hoe meer je jouw tas gebruikt, hoe meer jouw tas gaat leven.

 

 

 

Volg KarinTassen op

Hoe je een Karintas mooi houdt

 

Spuit je tas regelmatig in met waterafstotende lederspray.

Het leer kan verkleuren bij teveel zonlicht en/of regen.

Als je tas erg nat is geworden, laten opdrogen bij kamertemperatuur. Nooit bij de verwarming of een andere warmtebron laten drogen. Dan kan het leer uitdrogen en scheuren.

Opgedroogde regendruppels en kleine vlekjes kun je het beste verwijderen door het leer zachtjes tegen elkaar te wrijven.

Gebruik nooit bijtende oplosmiddelen zoals terpentine, wasbenzine of aceton om vlekken te verwijderen. Hierdoor krijg je blijvende ‘uitgebeten’ vlekken. Deze bijtvlekken zijn niet meer te herstellen.

 

 

Opbergen

 

Als je je tas niet gebruikt, leg je tas zo weg, dat ie niet in het zonlicht ligt en zo stofvrij en kreukvrij mogelijk.

Leer verkleurt door zonlicht.

Vouwen en kreukels zijn blijvend in leer.