Old German leer

Old German

Ik werk heel graag met Old German, een puur product dat plantaardig gelooid is. Dit leer verwerkt fijn, voelt prettig en ruikt heerlijk.

Producten gemaakt van dit leer, gaan jarenlang mee en worden alleen maar mooier door het gebruik.

De tijd zal ze goed gaan staan!


En ik ben het eens met de leerleverancier:

'Wij vinden dat leer gelijk is aan emotie. Dat wil zeggen het leer moet je ervaren, vast pakken, ruiken, voelen. Volgens ons heeft Old German een overdosis aan emotie. Dit is leer zoals het bedoeld is. Volledig plantaardig gelooid. Zonder gebruik van kleurstoffen. De cognac kleur die wordt verkregen komt dus van de looistoffen.

Het is een soepel leer. Het heeft ook geen bescherming tegen licht of andere externe invloeden. Onder invloed van zonlicht en dagelijks gebruik zal het leer een patina gaan ontwikkelen. En dan wordt het alleen nog maar mooier.'


Old German is er ook in de geverfde variant. Het leer is plantaardig gelooid en daarna geverfd.

De kleuren die naast cognac leverbaar zijn, zijn donkerbruin en zwart.


Hieronder enkele voorbeelden van producten, gemaakt van Old German: de rugzak Nuss, de grote dokterstas Docc Saarr, de luieretui Tedd, de kleinste dokterstasjes Docc Dott en als laatste de paspoorthoesjes Hoess.


Bijna alle producten kan ik maken in Old German ! Ook de keycords Luss, babyslofjes Dotties, etuis Finn enzovoort.

Als je het product niet kunt vinden in de webshop, stuur me een berichtje. Dan ga ik graag met veel plezier, aandacht en passie voor je aan de slag.


Voorbeelden van producten, gemaakt van plantaardig gelooid ongeverfd Old German 


Voorbeelden van producten, gemaakt van plantaardig gelooid Old German in de kleur donkerbruin en zwart

Het onderhoud van Old German in cognackleur

Het onderhoud is makkelijk. Je kunt het leer inspuiten, zoals je schoenen inspuit. Of je kunt ervoor kiezen om het niet te behandelen. Dan ontwikkelt zich een mooie patina. Het nadeel hiervan is dat je regendruppels blijft zien Deze kun je wegkrijgen door met een klamme doek over de hele oppervlakte zachtjes te wrijven. Hierdoor maak je het leer klam-nat. Laat het opdrogen bij kamertemperatuur. 

Niet bij een warmtebron of op de vloer zetten waar de vloerverwarming aanstaat. Het leer kan dan hard worden en gaan scheuren.


Old German in zwart en donkerbruin is wel geverfd. Deze kun je het beste inspuiten.


Probeer het inspuiten altijd eerst uit op een onopvallend stukje. Ik gebruik zelf het liefste de producten van Collonil.