Over Karin

OVER KARIN

Karin en haar tassen

Karin Hendrix startte in 2012 haar eigen tassenlabel om stoere, stijlvolle tassen te maken van een hoge, mooie kwaliteit leer. 

Met als eindresultaat een mooie, functionele tas die lang mee gaat,  duurzaam gemaakt van natuurlijke materialen.


Iedere tas die Karin maakt is uniek en met zorg, aandacht en liefde samengesteld, in het Brabantse Best.

Karin doet het meeste met de hand: het zelf ontworpen patroon wordt getekend en uitgesneden. De patroondelen worden vervolgens uit het leer gesneden (soms geknipt, zoals de hartjes ). En als laatste worden de onderdelen door Karin zelf met de industriële naaimachine in elkaar genaaid.


Al vanaf het begin is ze op zoek gegaan naar chroomvrij, plantaardig gelooid leer. Het heeft even geduurd, voordat dit binnen haar bereik kwam, ook qua hoeveelheid voor inkoop. 

Sinds een paar jaar werkt ze veel met Old German leer, uitermate geschikt voor tassen.Daar is dit jaar Genève leer bijgekomen:

Plantaardig gelooid leder met prachtige, rijke uitstraling en een fijne waxy touch. Door de looitechniek is het één van de mooiste ledersoorten. Duurzaam, chroomvrij en van de hoogste kwaliteit!

Uitermate geschikt voor soepele tassen, kleinlederwaren en babyspulleltjes, zoals speenkoorden.


Kijk gerust rond in de webshop. Helaas staat nog niet alles in de webshop, zoals de sleutelhangers en portemonnees. Dit gaat de komende maanden gebeuren.


Ben je op zoek naar een praktische, stoere en stijlvolle tas, rugzak, dokterstas, etui, paspoorthoes, keycord of iets anders moois en duurzaam, gemaakt van leer wat bij jou past? En zie je het niet staan in de webshop?

Stuur Karin een mailtje of een berichtje en zij neemt contact met je op.


Wil je de tassen in het echt zien? Wil je de tassen voelen, ruiken, passen?

Je bent van harte welkom in haar atelier om te zien waar en hoe je toekomstige tas wordt gemaakt.

Stuur Karin een mailtje, een berichtje of bel even om een afspraak te maken.

Behind

THE SCENE